Festivalul „Sighișoara medievală” este un festival anual ținut în ultimul sfârșit de săptămână al lunii iulie în orașul Sighișoara. A devenit o tradiție ca în fiecare an festivalul să aibă o temă specifică care să confere personalitate distinctă fiecărei ediții.
Evenimentul este cel mai vechi festival medieval din România care să se bucure de autenticitatea perioadei declarate prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea Sighișoarei.
Pe parcursul a trei zile, participanții se bucură de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacol de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping.
Locații de desfașurare a evenimentelor
Piața Cavalerilor (Cetății), Piața Pelerinilor (Piața Muzeului), Piața Mercenarilor (Piața Școlii de Muzică), Piața Trubadurilor (Rățustelor), Piața Micilor Cavaleri (Parcul Cetății), Tribuna Marilor Demnitari, Casa Cronicarilor(Casa cu Cerb), Turnul Fierarilor, Drumul Meșteșugarilor (str. Școlii), Drumul Menestrelilor și Actorilor (Casa Vlad Dracul – Boema), Drumul Strămoșilor (Bustul Vlad Țepeș – Turnul Fierarilor), Drumul Vrăjitoarelor(Piața Cetății – Școala de Muzică), Drumul Condamnaților (Turnul cu Ceas - Primărie), Drumul Pelerinilor (Turnul cu Ceas - Primărie), Curtea Gurmanzilor, Tribunalul Cetății, Temnița Condamnaților.