Festivalul GETODAVA - Iasi

Sunteți pregățiți să vedeți pe viu peste 60 de legionari romani care vor veni să ia cu asalt Cetatea Getodavei? Vor reuși acest lucru ținând cont că cetatea va fi apărată de o alianță de aproximativ 100 de “barbari” geto-daci, celți, bastarni si sarmați? Răspunsul îl vom afla doar la fața locului în data de 1-3 Mai 2020, în com. Dobrovăț din Jud. Iași.
În altă ordine de idei, știți faptul că anul trecut, în 2019, Asociația culturală Geto-Dacii din Moldova a organizat doua ediții a festivalului Getodava care au avut loc în com. Cucuteni, jud. Iași.
Dacă la prima ediție a acestui eveniment am avut 4 asociații de reconstituire istorică, iar la a doua ediție am reușit să avem 7 asociații (6 din România și una din Italia), iată că anul acesta la a treia ediție, avem deja confirmarea a 2 trupe de teatru (pentru copii) și a 13 asociații, dintre care 3 vin de peste hotare (din două țări vecine cu noi).
Cât de curând vom incepe prezentarea acestora însă până la acel moment vă putem asigura de faptul că una dintre aceste asociații, “capul de afiș” al festivalului nu a mai fost niciodată în țara noastră.
Și nu uitați, Festivalul Getodava este un eveniment cultural și educațional (intrarea este liberă) iar scopul său este acela de a promova patrimoniul istoric al țării noastre, de a aduce slavă stramoșilor, eroilor și martirilor noștri; cu speranță într-un viitor mai bun pentru copiii noștri!


Foto : Asociatia Culturală Geto-Dacii din Moldova