Mai uşor de gătit decât ciorba de burtă, ciorba rădăuţeană este apreciată chiar şi de cei mai pretenţioşi gurmanzi. Se spune că acest fel de mâncare a fost inventat de o gospodină din Bucovina care a reuşit să o facă experimentând. Succesul a fost neaşteptat de mare, acest fel de mâncare ajungând în meniul restaurantelor.
Ingrediente :
700 g carne de pui (pulpe sau piept) / poate fi folosită și carne de curcan fără problem, un ardei gas rosu, 2 cepe, 2 radacini de pastarnac, un morcov mare, ½ telina, 2 galbenusuri, 3 căţei usturoi, 300 g smantana, sare si piper dupa gust, o legatura de patrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea se spala bine si se pune la fiert. Se fierbe bine carnea , iar cu ajutorul unei spumiere se elimina spuma care se formează in timpul fiertului. Legumele se curata, se spala, si se pun la fier intregi peste carne, fara usturoi pe care il vom adauga la final.
Se fierb pana se inmoaie bine legumele si carnea poate fi desfacuta de pe oase. Puteti adauga putina sare. Dupa ce au fiert bine,se scoate carnea si legumele intr-o sita la scurs. Zeama in care au fiert se pastreaza.
Se taie carea de pui in fâşii subţiri, si se adauga in zeam ain care a fiert.Legumele se toaca marunt si se adauga peste carne. Separat se bat cele doua galbenusuri cu smantana si se adauga putina zeama din supa. Se adauga peste legume,se amesteca bine, se potriveste cu sare si piper dupa gust si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute, conform gustoase.net. Se opreste focul si se adauga usturoiul pisat si pătrunjelul tocat mărunt.
Atenţie, dacă usturoiul va fierbe mai mult îşi va pierde gustul, dacă fierbe prea puţin va oxida. La final se pune oţetul ( e de preferat oţet de la gogoşari).
Sursa : https://www.realitatea.net/